Intel va per NVIDIA i AMD/ATI

El titular utilitzat per Intel, “Visual Computing Group” (“Grup d’Informàtica Visual”) apunta sens dubte als plans de l’empresa d’entrar en el món de les targetes gràfiques discretes. L’anunci assenyala que “estem centrats en el desenvolupament de productes gràfics discrets basats en una arquitectura de diversos nuclis dirigida a plataformes d’alta gamma”: Aquest grup identifica al Larrabee Development Group, del que ja va haver especulacions a l’agost de 2006 quan diverses ofertes de treball es van publicar en la seva pàgina web.

Va haver més ofertes de treball al desembre, el que va dur a demanar al propi Otellini sobre aquesta qüestió, de la qual no va negar ni va confirmar cap detall. Ja vam dir anteriorment que el projecte Larrabee era l’únic supervivent dels projectes mini-core, i aquests anuncis confirmen que l’arquitectura que persegueix Intel és una basada en diversos nuclis.

El que és encara més interessant és que Intel continua amb la frase “el VCG s’enfocarà inicialment en productes gràfics discrets, però també estendrà els seus objectius per a incloure l’opció del desenvolupament d’una integració amb una CPU accelerada”, el que sembla fomentar la idea que Intel també vol competir amb la plataforma Fusion en la qual està treballant AMD. Aquest desenvolupament té com objectiu la combinació de la tecnologia de la GPU i de la CPU en una sola die.

L’anunci continua amb ofertes per al Intel’s Client Chipset Graphics Engineering Group, l’equip que està centrat en els ja tradicionals xips gràfics integrats de Intel. Els detalls d’aquests llocs de treball informen que “la nostra idea és la d’augmentar el nostre lideratge en el segment dels gràfics mitjançant l’enfocament de desenvolupar els millors productes en termes de rendiment/consum, qualitat d’imatge, rendiment 3D, gràfics 2D i el temps de disponibilitat del mercat”, el que suposa un acostament distint al que Intel havia realitzat anteriomente amb els seus gràfics integrats de gamma baixa.

Sembla que qualsevol especulació anterior sobre una possible aliança entri Intel i NVIDIA haurà de quedar-se en un record. Intel va a per aquest mercat per si sola, així que tant NVIDIA com AMD/ATI haurien d’estar molt atentes.

Notícia original aqui.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: