Cap a una informàtica irresponsable?

L’espinós tema de la responsabilitat per programari insegur ha estat tractat diverses vegades, amb un alt percentatge inclinant-se perquè aquesta pogués ser exigida al fabricant.

No obstant això per a Alan Cox, un dels principals desenvolupadors del kernel de Linux i empleat en Red Hat, ni els fabricants de programari tancat ni els productors de codi lliure poden ser fets responsables de la seguretat del seu codi. Els primers perquè haurien de prohibir la interacció dels seus productes amb altres (alguna cosa que resultaria impossible). Però en el cas del programari lliure, la justificació de Cox és encara més preocupant (tant que gairebé lleva les ganes d’utilitzar-lo): segons Cox, a causa de la pròpia naturalesa -comunitària- de la seva elaboració, seria poc pràctic exigir responsabilitats a algú en concret…

Per descomptat, Microsoft no podia estar més d’acord amb Cox. En paraules del seu directiu Jerry Fishenden, “fem el programari més segur que podem; la gent no culpa dels robatoris en domicilis als fabricants de finestres, sinó als lladres.”

No obstant això, i per posar un exemple, els fabricants d’automòbils no queden exents de responsabilitats simplement per tractar de fabricar els cotxes més segurs que poden. D’altra banda, la curta història de la Informàtica demostra que les fallades del programari poden tenir conseqüències desastroses des de múltiples punts de vista, incloent el cost en vides humanes.

En uns moments que es discuteix si l’enginyeria informàtica ha de ser una enginyeria de primera o de segona, les recents declaracions de responsables de Red Hat i Microsoft davant el Parlament Britànic amenacen amb inclinar la balança del costat de la segona opció.

Perquè, pot existir enginyeria sense responsabilitat? Al meu entendre, difícilment.

Notícia original aquí.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: