Beryl avança ràpid, molt ràpid

Després d’un nadal mogut, Beryl segueix evolucionant cap a la versió estable 0.20, que supòs serà llançada d’aqui poc (finals de febrer).

Com veiem en el primer vídeo, alguns dels canvis realitzats, a més de millores en el rendiment, són l’aparició de miniatures a l’estil Vista, la inclusió de l’efecte nou Anell per a seleccionar les finestres (usant Windows+Tab, com Vista) i un nou plugin que agrupa finestres de forma tremendament visual. Però n’hi ha molts més… Si feu un cop d’ull a aquest segon vídeo, descobrireu les noves animacions 3D per als esdeveniments de les finestres (minimitzar, maximitzar, tancar…), arribant fins als 16 efectes diferents.

Altres canvis interessants, ordenats a l’atzar:

  • Afegida nova capa para Widgets, a l’estil MacOS X. L’equip de Beryl no crea cap widget nou, solament proporciona una capa, i podem dir-li que qualsevol programa es mostri solament en aquesta capa.
  • S’ha afegit suport per a múltiples fons de pantalla, un per a cada cara del cub.
  • S’han creat plugins petits per a reemplaçaments d’altres plugins, com el d’aferrar finestres als costats sense l’efecte Trontollar, o el de mostrar l’escriptori.
  • S’han afegit altres petits plugins que afecten al funcionament intern, com el de Text o el de JPG.
  • S’ha reorganitzat totes les categories del Beryl Manager.
  • S’ha creat un Beryl Manager reduït, ja que l’anterior disposa de moltíssimes opcions, i pot ser complicat per a persones “normals”.

En fi, crec que és la comunitat més activa dels projectes de programari lliure que segueixo, cada setmana tenen una mica nou i diferent.

Però el major avantatge que té pel que fa a altres sistemes, és que Beryl és totalment personalizable, pots decidir què plugins carregar o quin nivell d’animacions vols tenir en el teu sistema, sent el nivell de plugins immens.

Notícia oríginal aquí.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: