Indiana, La nova distro (GNU/Linux) de Sun Microsystems

Ian Murdock, pare de Debian i des de març Chief Operating Systems Officer en Sun ha anunciat a les conferencies JavaOne el desenvolupament d’una nova distribució de GNU/Linux amb el millor de Solaris i amb el millor de GNU/Linux. El seu nom en codi: Indiana.

La idea es aprofitar les avantatges tecnològiques d’ambdues solucions. Per exemple, l’intérpret de comandes o terminal de GNU/Linux es molt més potent que la de Solaris, i aquest últim sistema operatiu no disposa d’un sistema de gestió de paquets tan avançat com el de Debian o Ubuntu, amb el desenvolupament de apt-get i aptitude.

En contra, característiques avanzades més propies de grans implementacions com DTrace (per analitzar el comportament d’un sistema i trobar colls de botella) i el sistema de fitxers ZFS (que diuen que formarà part de MacOSX 10.5 Leopard) son funcionalitats que per el moment no estan accessibles des de distribucions GNU/Linux.
Y tal com diu Ian Murdock, “volem fer de Solaris un GNU/Linux millor que GNU/Linux”.

Noticia original aqui.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

One Response to Indiana, La nova distro (GNU/Linux) de Sun Microsystems

  1. ianpocks says:

    Pues ja seria una bona idea ja , de ben segur el sistema de fitxers ZFS varia bastant, però corregeixe-me si m’equivoco n es un sistema que necesita mes ram per guardar els arxius???

    No dic que Murdock n tingui una bn idea, és més la trobo fantastica poder provar un solaris/Gnu/linux ha de ser meravellos.

    S’ha de veure!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: