Java lliure a la fi!

Tal com va prometre fa ja algun temps, Sun Microsystems ha alliberat la part principal del codi font de Java, fundant per a això el projecte OpenJDK i col·locant online tot el codi font necessari per a compilar una versió funcional del JDK de Java ES (Standard Edition).

OpenJDK està soportat de les fonts intel·lectuals de OpenSolaris i té com objectiu reunir al seu al voltant una comunitat de desenvolupadors en codi lliure que continuïn amb la plataforma Java. A partir d’aquest punt, la vida de Java serà com la de OpenOffice o OpenSolaris: d’una banda, la comunitat independent de programadors desenvoluparà l’estàndard i totes les eines necessàries per a treballar amb ell.

Recordem que Sun havia començat a considerar obrir Java des del 2000. De moment, l’adreça del projecte OpenJDK ha estat posada en mans d’un comitè interí fins que sigui la pròpia comunitat formada a la seva al voltant qui estigui prou consolidada i cohesionada per a triar per ella mateixa i de forma democràtica un comitè director.

La cessió d’aquest codi font es fa sota la protecció de la llicència GPL versió 2. La inclusió de Java en distribucions GNU/Linux com Debian que fins a ara no era possible a causa de la seva llicència restrictiva, va a ser ara factible.

Noticia oginal aqui.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: