El software no esta a l’altura de les CPU’s

Actualment ha hi ha processadors (CPU) de 4 nuclis i més, i amb previsió que d’aqui poc ja surtin els de 8 nuclis, en canvi el software (programari) no està en condicions d’aprofitar totalment la potència i capacitat de càlcul dels programes.

Durant molts d’anys s’ha seguit la lley de Moore que diu que cada dos anys se dupliquen el nombre de transistors dels processador. Ja fa uns anys que això no passa perquè ja hem arribat a un problema físic, no hi ha lloc!!.

Els desenvolupadors de software sempre han intentat aprofitar al màxim els recursos dels ordenadors per a que els programes siguin el més eficients possibles, però amb la surtida dels multinucli hi ha un desaprofitament per part del software ja escrit. Els actuals microprocessadors de doble nucli ja no se’ls exprimeix tot el suc ja que no hi ha software adequat per a funcionar amb diversos fils (threads) .

En conclusió, els desenvolupadors s’han de posar les piles i començar a escriure programes amb fils i aixi evitar més la situació actual de que el hardware avança més aviat que el software.

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: