Opinió totalment personal

Actualment hi ha una quantitat de biblioteques que permeten realitzar tasques de programació visual de lo més diverses com son Qt, GTK+, WinAPI, Cocoa….

Segons el que he llegit per la xarxa hi ha opinions de tot tipus sobre el futur sobre la programació visual o “orientada a finestes” :-).

Una cosa de la que m’he adonat es que hi ha moltes aplicacions gràfiques de tercers (no associades al projecte GNOME vull dir) programades en GTK: Firefox, OpenOffice, VLC, Eclipse, Gimp (be, aquesta pot passar), Banshee, BOINC i un llarg etc. quan no hi ha cap port d’aquestes acplicacions cap a les Qt. Bé, ara hi ha intenció de portar Firefox cap a Qt.

Al ser projectes de gran envergadura hi ha molta gent que els utilitza i que coneix, per tant al tenir una aparença GNOME utilitzen per defecte (Ubuntu) aquest entorn gràfic no donant opció a altres escriptoris des d’una elecció inicial (usuari que comença amb GNU/Linux).

No vull dir que no es puguin mesclar aplicacions i escriptoris (que es pot, clar) pero si hi hagués la mateixa aplicació nativa per cadascun dels entorns gràfics obtendria un major rendiment i eficiència no havent d’arrastrar les GTK o les Qt (depenent del cas) en tot moment.

Si hi hagués un OpenOffice Qt (Ja se que existeix Koffice pero no es un OpenOffice), un Eclipse Qt (Ja se que existeix Kdevelop pero no es un Eclipse), un VLC Qt (Ja se que existeix Kaffeine pero no es un VLC), Gimp QT (???????? Kolourpaint :-D) vosaltres quin escriptori elegirieu, GNOME o KDE?

Anuncis

Quant a vtomasr5
Linuxero

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: